Mermer Merdiven Özellikleri

Kullanıcı Değerlemesi:  / 2
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 03 Mayıs 2017
Yazar: Super User Gösterim: 18004

    Mermer merdivenler kullanım açısından güvenli ve sağlamdır. Mermer  merdivenlerde en önemli özelliği  kaymaması ve basamakları düzgün bir kesim yapılması gerekmektedir.  Mermerlerin kaymaması için bir çok teknolojik  uygulamalar  yapılıyor ve  sonradan ekstra parça  eklemeler yapılması içinde bazı malzemeler bulunmaktadır. Özellikle zımpara yardımı  ile mermer merdivenlerin basamaklarına parça eklemeleri yapılabilmektedir. Basamağın ucuna çekilen   zımpara kağıdı veya kayganlık özelliği olmayan malzemeler merdiven üzerinde kaymaları engelleyecek ve basamaktan kaymasını engelleyecektir.  Her çeşit ayakkabının kaymasını da engelleyen bu işlem mermer basamaklara rahatlıkla sonradan eklenebilme özelliği vardır .

 

    Mermer merdiven basamaklarını güvenli hale getirmek istiyorsanız öncelikle cilalama aşamasında pürüzlü  bir kısım bırakmanız gerekmektedir. Mermerin ucunda bilinçli bırakılan çıkıntılar aynı işlevi gerçekleştirerek  insanların bastığında kaymasını engelleyecektir. Mermer basamak renkleri içinde istenilen rengin yakalanması açık renklere öncelik verilirken otellerde modern bir görünümü kazanmak için granit doğal taşın oluşturduğu asimetrik yapılı koyu renk taşlar etkili olmaktadır. Granit görünümünde asimetrik yapısının olması modern görünümü desteklerken mermer çeşitleri içerisinde bulunan krem, beyaz, kırık beyaz gibi renkler tercih edilebilmektedir. Mermer de açık renklerin kullanımı Fransız yapı görünümlerini sağlarken bu binalarda iç mimari her zaman açık renk mermerler tarafından sağlanmaktadır.

    Mermer merdiven basamaklarının görünümlerini desteklemek için merdiven korkuluğunun da mermer tarafından dekore edilmesi gerekmektedir. Bu görünüm sağlandığında mermerin kullanımı gerçekten güzel görünürken basamakların her zaman ferah ve geniş olmasını sağlayacaktır. Geniş basamak görüntüsünü seviyorsanız gene açık renk mermerleri merdiven basamaklarında kullanmanız gerekmektedir.

 

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar