Evin Mutfak Tezgahı

Kullanıcı Değerlemesi:  / 0
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 31 Mayıs 2017
Yazar: Super User Gösterim: 16240

    Bir evde mutfaklar, dekorasyonuna değer verilen en önemli kısımlarından biridir. Evin diğer odalarına göre daha sık kullanılan mutfakların dekorasyonunda kullanılacak malzemelerde bir hayli önemlidir. Bu nedenle mutfak için yapacağınız tercihleri iyi düşünerek yapmalısınız. Bu tercihlerin ilk sırasında ise mutfak tezgahı seçimi yer alır. Tezgahlar için genelde taş, kum, mermer gibi malzemelerin çeşitli karışımlarından elde edilen ürünler kullanılır. Mutfaktaki diğer malzemelerle uyumu önemli olan söz konusu tezgahların aynı zamanda bakım ve temizlik konularında kolaylık sağlayan, yıpranma oranı düşük malzemeden yapılmış olanları seçilmelidir. Mermer ve granit tezgahlar ise bu konuda ev sahiplerinin içini rahatlatan türdedir. 

 

    Mermer mutfak tezgahları doğal taş grubundadır. Mermer hayatımızda önemli bir yeri olan ve karşımıza sık çıkan malzemedir. Günümüzde oldukça kullanımı fazladır. Hoş ve sağlam bir görünüme sahip olan mermer, bu görünümü ve sağlam yapısından dolayı özellikle ahşap dolaplarla iyi derecede uyum sağlamaktadır. Bütün bu artıların dışında olumsuz yönleri de bulunmaktadır doğal olarak. Bunlardan ilki fiyat bakımından diğer malzemelerden yapılmış tezgahlara göre pahalı olmasıdır. Buna ek olarak mermer tezgahlar kolay leke tutan, özellikle asitli maddelerle temasında leke oluşturabilen bir malzemedir. Bu nedenle dikkatli kullanılması gerekiyor. Bu dikkatli kullanımın dışında sıkı bir bakım da gerektiren bir üründür.

    Granit mutfak tezgahları ise tıpkı mermerler gibi doğal taş grubuna dahildir. Bütçeniz geniş olduğu durumda seçilebilecek en uygun malzeme olarak belki de granitleri ilk sıraya koyabiliriz. Granit tezgah, ısıyı izole eden, dayanıklı ve birçok rengi bulunan bir taş malzemeden imal edilir. Renk seçeneği çok olmasına rağmen genel yapısı tek ve düz renkten çok karışık renklidir. Leke tutmayan, iz bırakmayan ve doğal yapıya sahip granit mutfak tezgahları kullanıldığı mutfakta şık ve dekoratif bir görünüm sağlamaktadır. Dahası kullanışı oldukça kolay olan türdendir. Dayanıklı ve uzun ömürlü oluşuna karşın dezavantajlarını belirtecek olursak, pahalı olması, zaman zaman çatlaması ve bakım açısından düzenli olarak cilalanması olumsuz özellikleridir.

    Sonuç olarak, doğal taştan yapılmış malzemelerin mutfak tezgahlarında kullanılmasıyla evinizin ve mutfağınızın dekorasyonuna önemli derecede katkıda bulunacağına ulaşabiliriz. Bu nedenle mermer ve granit tezgahlarını gönül rahatlığıyla tercihleriniz arasında üst sıralara yerleştirebilirsiniz ve hayatınızın geri kalanında kendinizi daha rahat hissedebileceğiniz, evinize uyumlu yapıdaki bu mutfak tezgahlarını iyi bir şekilde kullanabilirsiniz. 

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar