Mermerlerin Sınıflandırılması

Kullanıcı Değerlemesi:  / 1
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 28 Haziran 2019
Gösterim: 6668

Mermerler genel olarak aynı yapılara sahip olsa da, işleme şekilleri ve usülleri bir çok faktörü ortaya çıkarmaktadır. Bunlar; dayanıklılık,pürüz,görsellik ve kusur gibi faktörlerdir. Aşağıdaki sınıflandırmalara göz attığınızda böyle durumlarda ortaya çıkabilecek sonuçları daha iyi anlayacaksınız. Tabi bu sınıflar bazen üretim hatası olmakla beraber, bazen de isteğe göre hazırlanabiliyor.
Normal şartlarda mermer sınıfları A-B-C-D olarak ayrılabilir. 

 

A-Sınıfı Mermerler

A-Sınıfı Mermerler kaliteli ve çok iyi bir işleme özelliğine sahiptirler. Yüzeylerinde pürüz ya da herhangi bir kusur bulundurmazlar. Dolayısıyla bakteri birikimi de söz konusu olmaz. Bu yüzden hijyen konusunda da gayet elverişlidir.

 

B-Sınıfı Mermerler

Eski görünüme sahip olabilirler. B-Sınıfı Mermerlerin işleme kalitesi A sınıfına göre biraz daha zayıftır. Yüzeyinde doğal çukurlar ve pürüzler bulundurur, bu yüzden kapatma işlemi için tutkal/macun kullanılabilir. 

 

C-Sınıfı Mermerler

C-Sınıfı Mermerlerin dokusunda pürüzler ve kusurlar daha yaygındır. Bu kusurların giderilmesi de biraz uğraştırıcı olabilir. Yine aynı şekilde bu pürüzlenmeler ve kusurlar ayırma,yapıştırma ve doldurma gibi adımlarla giderilmeye çalışılır.

 

D-Sınıfı Mermerler

C-Sınıfı Mermerler ile benzerlikler gösterebilirler. Ancak daha doğal kusurlar içerir. En önemli farkı işleme kalitesidir. Çoklu yüzey işlemlerine ihtiyaç duyarlar. Bu tür mermerlerin renklileri de mevcuttur ve dekoratif değeri de vardır.

 

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar