Pencere Önü Mermeri (Denizlikleri) Nedir? Ne işe Yarar?

Kullanıcı Değerlemesi:  / 1
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 01 Temmuz 2019
Gösterim: 14430

Bir yapının ve özellikle evlerin görüntüsünde büyük bir etken olan pencere önü mermerleri(denizlik), görüntüye güzellik katmasından ziyade asıl görevi duvarları yağmurlardan korumaktır.

Genellikle mermer malzemeden üretilir ancak yapının tasarımına göre tür tercihi de yapılabilmektedir.

Koruma görevini yerine getirebilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekebilir. Pencere önü mermerleri için genellikle  Marmara Beyazı , Muğla Beyaz Mermeri, Afyon beyaz mermeri seçilir ve genişlikleri duvardan en az 2cm çıkıntılı olmak zorundadır.

 

 

Damlalık Nedir?

Denizliklerin altında bulunan 2-3mm derinliğindeki çizgilere damlalık denir. Denizlik mermerinin asıl görevini bu delikler yerine getirir. Denizliğin üzerindeki su kayarak mermerin alt tarafına iner ve ve oluklar aracılığı ile duvara temas etmeden yere damlar. Böylelikle duvar sulardan korunmuş olur.

Denizliklerde Taş Seçimi Çok Önemlidir

Denizlikler her türlü taş malzemeden yapılabilir. Fakat bunlar kalite farklılığı gösterebilmektedir. Afyon Beyaz Mermer bunların arasında en kalitelisidir diyebiliriz. Çünkü ince ve kristalli yapısı sayesinde güneş, sıcak, soğuk tepkimelerine en dayanıklı mermer cinsidir.

Pencere önü denizliklerde mermerlerin yanı sıra alternatif olarak Traverten Taşını veya Granitleri tercih edebilirsiniz.

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar