MERMER MERDİVEN UYGULAMASI HAKKINDA

Kullanıcı Değerlemesi:  / 1
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 10 Mayıs 2017
Gösterim: 3816

Mermer; yüksek basınç ve ısı sonucunda değişikliğe uğramış olan kireç taşıdır. Bileşiminde %75‘ten çok karbonat kalsiyum bulunur genellikle beyaz renklidir. Beyaz rengi mermere kalsiyum karbonat ile dolami billurları vermektedir. Bu iki maddeden  başka  madde bulunuyor ise mermer o zaman farklı renkli olur. 

Farklı seviyeler arasındaki bağlantıyı sağlamak amacı ile düzenli aralıklarla kademelendirilen  eğimli yollara merdiven denmektedir. Merdivenler dış ve iç merdiven olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Dış merdivenler hava koşullarına açık olan merdivenlerdir. Yolları, bahçeleri, parkları vs. birbirine bağlar. İç merdiven ise  yapı içerisinde bulunan ve hava koşullarına bağlı olmayan merdivenlerdir. Küpeştenin bulunduğu  konuma göre, eğim açılarına göre vs. merdivenler değişiklik göstermektedir. Kullanılan malzemeye göre de merdivenler değişiklik göstermektedir. (Ahşap, mermer vs.)

 Mermer merdiven kullanım açısından en kullanışlı olanıdır. Merdivenlerde aranan kaymama özelliği ve basamakların düzgünlüğü mermer merdivenlerde bulunmaktadır. Gelişen teknoloji birçok gelişmeyi ve yeniliği beraberinde getirmiştir. Özellikle de apartmanlar daha çok katlı ve ihtişamlı  olarak inşa edilmeye başlandı. Ancak evler ne kadar yüksek katlı olursa olsun merdivenler evlerin olmazsa olmazlarının başında gelmektedir.  Basamak yapımında en çok kullanılan malzeme ise kullanışı ve rahatlığı açısından mermerdir. Mermer basamak hemen hemen her evde karşımıza çıkmaktadır. Mermer unsuru  çok eski zamanlardan beri  kültürümüzde yer edinmiş, klasikleşmeye yüz tutmuş öğelerdendir. Eski zamanlarda birçok yapıda hamam, cami vs. mermer ana malzeme olarak kullanılmıştır. Mermer hem dayanıklılığı, hem gösterişi hem de kullanım kolaylığı sayesinde dikkat çeker. Mermer  temizliğe en dayanıklı malzemedir. Bu sebeple birçok alanda tercih edilmektedir. Mermer basamak parlaklığı ile dikkati üzerine çeker bu sebeple göz estetiğini doldurur. Mermer basamaklara sadece evlerde değil  hastahanelerde, iş yerlerinde, lokantalarda vs. birçok yerde rastlanmaktadır.  Mermer basamak hem görüntü hem kalite hem de kullanış açısından önemli, kullanışlı bir  malzemedir. Osmanoğlu mermer olarak kalitemize ve tasarımlarımıza güvenmekte, sizlere hizmet sunmaktan mutluluk duymaktayız. Adana ‘da mermerin kalbi Osmanoğlu mermerde atmaktadır. Adana ve çevresinde sizlere hizmet sunmaktayız. Adana mermer merdiven ile sizlerde evlerinizi güzelleştirebilirsiniz.

Mermer merdiven hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar