MEZAR NEDİR? MEZAR İNŞAATI NASIL YAPILIR?

Kullanıcı Değerlemesi:  / 0
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 10 Mayıs 2017
Gösterim: 16525

  Mezar; ölü insanların gömüldükleri çukurluklara mezar denir.  Birçok mezarın bir arada bulunduğu yere ise mezarlık denmektedir. Eski zamanlarda mezara kabir mezarlıklara ise kabristan denilmekte idi.  Eğer mezarın üzerine bina inşa edilmiş ise o zaman türbe ismini almaktaydı. Bursa‘da bulunmakta olan birçok padişah türbesi bu şekilde inşa edilmiştir.  Ancak genel olarak peygamberlerin ve evliyaların mezarları türbe ismi ile anılmaktadır. Mezar kelimesinin kökeni Arapça dilinden gelmektedir.  

  Mezarların doğuşunda insanların ölmesi ve insanlarda bulunan ahiret inancı, ölümden sonraki hayata inanış etkili olmuştur.  Tarih de bunun ile ilgili çok sayıda sayısız örnek bulunmaktadır. İlk insanların eşyaları ile gömülmesi bunun en güzel örneklerinden birisidir. 

   Birçok yaşanılan coğrafya, yöre, kültür, etnik yapı, inanç çeşitliliği vs. bakımından mezar farklılıkları görülmekte ve farkı isimlerle karşımıza çıkmaktadır. (Örn: Eski Türklerde Kurgan )

  Ölüm, mezar geçmişten günümüze hayatımızın yadsınamaz gerçeklerindendir. Osmanoğlu mermer olarak sizleri bu konuda da yalnız bırakmadık. Sevdiklerinizi son yolculuğuna uğurlarken de siz değerli vatandaşlarımızın yanınızdayız.  Osmanoğlu mermer Adana ve çevresinde mezar montajı, mezar bakımı, çiçeklendirme gibi hizmetleri ile siz halkımızın her zaman yanında.  

  Mezar İnşaatı hakkında birçok insan bazı problemler yaşamaktadır. Birçoğumuzun bilmediği bilmesi gereken bazı yasal işlemler, yükümlülükler bulunmaktadır. Mezar yeri kullanma belgesi ile mezar yerinin kullanım hakkını satın alan vatandaşlar mezarlıklar müdürlüğünden çalışma ruhsatı almış olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde mezar inşaatı yapma yetkileri bulunmamaktadır. Diğer dikkat edilmesi gereken önemli bir husus ise  mezar yeri kullanım belgesindeki mezar ölçüleri dışında mezar etrafını çevirenlerin ya mezarları yıktırılır ya da cezalı satış yapılır. Buna benzer birkaç yasal sorumluluk bulunmaktadır. Bu konularda daha hassas ve dikkatli olunuz. Unutmayınız !!! mezar inşaatı yapım ruhsatı 1 ay geçerlidir. Osmanoğlu mermer olarak sizleri bu konuda uyarmak, olası bir sorun yaşamanızı önlemek, sizi bilinçlendirmek, bilgi sahibi olmanızı sağlamak  istedik.  

  Kaliteli, sağlam mermer kullanımı ve çeşitli mezartaşı tasarımları Adana ve çevresinde sizlere hizmet sunmaktayız.

  Adana mezar yapımı hakkında detaylı bilgi için osmanoglumermer.com ziyaret edebilirsiniz. 

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar