Mermer Nedir? Mermer Mutfak Tezgahı Özellikleri

Kullanıcı Değerlemesi:  / 0
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 27 Mart 2018
Yazar: Super User Gösterim: 6611

MERMER NEDİR?

MERMER MUTFAK TEZGAHININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Mermer, genellikle beyaz , siyah vb. gibi renkleri de mevcut olan , türlü renkte damarlı , cilalanmaya müsait değişime uğramış kireçtaşıdır. 

Bir diğer deyişle mermer , metomorfizma hadisesi sonucunda dolomotik ve kalkerin yeniden kristalleşmesi sonucu cerayan etmiş , meydana gelmiş bir bileşendir. 

Daha da sadeleştirecek olursak kısaca mermer, kireçtaşının yoğun basınç ve ısıya maruz kalması sonucu oluşmuş bir taş çeşididir. 

 

Mermer , yüzyıllar boyunca birçok mimaride kullanılmıştır. Osmanlı devletinde de birçok yapıda kullanılmış, tarihi çok eskilere dayanan değerli bir taş çeşididir. Eski zamanlarda genellikle çok dayanıklı olması ve estetik olarak güzel durması nedeniyle daha çok sanatsal alanlar içerisinde kullanılmakta olan mermer günümüzde genellikle inşaat sektöründe  , süs eşyalarının yapımında , dekorasyon , heykelcilik , mezar taşı yapımı gibi alanlarda kullanılmaktadır. 

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi birçok mimari yapıda hem estetik amaçlı hem fayda ve kullanışlılık açısından birçok alanda kullanılmıştır. Biz bugün ki yazımızda  mermerin mutfakda ki  kullanım alanlarına ve faydalarına değineceğiz. 

 

Mutfak birçoğumuzun özellikle de bayanların en çok vakit geçirdiği ,  kendini mutlu ve üretken hissettiği alan, evin en önemli bölümlerinden biridir. Öncelikle mutfak tezgahı seçilirken mutfağın tasarımına,  genel havasına uygun renkler tercih edilir. Mutfağımızda yer alan mutfak tezgahları mutfağın tüm görünümünü ön plana alan , estetiklik katan tek başına ayrı ve önemli  bir unsurdur. 

Mermer , mutfak tezgahlarında, bilhassa klasik ahşap , meşe vb. öğelerin kullanıldığı mutfaklar da göze en çekici , en hoş görünen malzemelerden birisidir. Su ve ısıyı geçirmeme özelliği, dayanıklılığı sebebiyle tercih edilebilir. 

Kısaca özetyecek olursak ;

  • Mermer zarif ve hoş görünümlüdür. 
  • İstenilen dizayn  ve ölçüde üretilebilir. 
  • Sağlıklı ve hijyeniktir. 
  • Yıllar boyunca ilk günki özelliğini korur. 
  • İnsan ve çevre sağlığına herhangi bir zararı  bulunmamaktadır. 

 

Osmanoğlu mermer olarak sizlerin isteklerine önem veriyoruz. Osmanoğlu mermer, mermer ve diğer ürünleri  birçok renk ve çeşit skalasıyla sizlere Adana ve çevresinde hizmet vermektedir. Sizler daha şık daha kaliteli ve daha modern mutfak tezgahları için Osmanoğlu mermere uğramadan karar vermeyin. Daha detaylı bilgi almak için bize www.osmanoglumermer.com internet adresimizden ve iletişim bilgilerimizden  ulaşabilirsiniz. 

 

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar