Granit Tezgah mı? Mermer Tezgah mı?

Kullanıcı Değerlemesi:  / 0
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 28 Haziran 2019
Gösterim: 5758

Granit ve Mermerler her ne kadar birbirlerine çok yakın olsalar da, aslında bazı önemli farkları mevcuttur.
Mutfağınıza kendi tercihinize ve zevkinize göre bir tezgah ayarlamadan önce bu tür farkları bilgi edinmenizde fayda olacaktır. Aksi takdirde hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz o kadar da düşük sayılmaz.

Öncelikle şunu belirtmek gerek ki; seçeceğiniz ve mutfağınızda uzun yıllar boyu kullanacağınız tezgahın görselliği kadar da yapısını,kalitesini ve sağlamlığınını iyi seçmeniz gerekir. Bu sebeple bu makaleyi yazdık ve bu ikili arasındaki hem yapısal hem de ekonomik farkları anlattık.

 

 

Granit Tezgah mı? Mermer Tezgah mı?

 

Granit


Oluşum süresi geç tamamlandığı için mermere göre daha sert ve dayanıklı olan granit tezgahlarda en çok tercih edilen türdür. Çizilmelere ve darbelere son derece dayanıklıdır. Granit doğal taşlar arasında en sert taş kategorisinde dahil olduğu için, kendisinden daha sert bir cisimle defalarca kez darbelere maruz kalmadığı sürece kırılması imkansıza yakındır. Aynı şekilde granit yanmalara bile dayanıklıdır, leke tutmaz ve uzun bir çaba sarf edilmediği sürece yüzeyinde pürüz veya çatlak gibi faktörler belirmez.

Granit tezgahların farklı renk seçenekleri de mevuttur. Bu da tezgaha ayrı bir şık katmakla beraber mutfağınızın dekoruna da güzel bir görüntü ekliyor. Mesela uzayı anımsatan siyah granitler ya da bir doğa havası veren yeşil&kahverengi karşımlı granitler. Ve niceleri.
Doğada görebildiğiniz renklerin neredeyse hepsi granitlerde mevcuttur.

Granit, günümüzde bir çok evde mermere göre daha çok tercih ediliyor. En önemli sebepleri de burada açıklamış olduğumuz özellikleridir. Elbetteki bu özelliklere sahip olan granit, mermere göre biraz daha pahalı olabilir ancak temiz ve dikkatli kullanıldığı sürece ömür boyu kullanılabilecek bir yapıya sahiptir.

 

Mermer

Granitlere göre daha yumuşak bir yapıya sahip olan mermerler ise aynı zamanda granitlere göre daha az tercih edilebiliyor. Nedeni ise, hem yapısal özellikler hem de grantit tasarımların yanında bir tık daha sade kalıyor olması. 
Asitli ve kimyasal maddeler tarafından leke oluşabilen ve çizilmelere karşı granit kadar dayanıklı olamayan mermer tezgahlar, her şeye rağmen günümüzde hala tercih ediliyor.

Elbette dikkatli ve titiz davranıldığında mermerler de size uzun yıllar boyu eşlik edecek güce ve yapıya sahiptir. Granitle kıyaslandığında özellikleri açısından geri kalan mermer, günümüzde diğer türlere göre ekonomik olduğundan zaman zaman daha fazla tercih edilebilmektedir.

Mermerler leke oluşumunda çok dayanıklığı olmadığı için, temizlik işleri esnasında, üzerinde uzun süre su veya sıvı kimyasal maddeler bekletilmemelidir. Aksi takdirde zamanla oksitlenmeler veya bir takım pürüzler meydana gelebilir.

Eğer siz de Mermer mi yoksa Granit mi? sorusunda bir karar veremediyseniz, bu ikilinin karşılaştırmasını anlattığımız bu makale umuyoruz ki size yardımcı olacaktır.

 

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar