Alüminyum Küpeşte ve Özellikleri

Kullanıcı Değerlemesi:  / 0
Kötüİyi 
Yayın tarihi: 01 Temmuz 2019
Gösterim: 6044

Balkonların kenarlarına öncelikle emniyet, sonrasında da hoş bir görünüm sağlamak amacıyla kullanılan malzemelere küpeşte adı verilir. Küpeştenin ahşap, çelik, krom ve plastik vs. gibi çeşitleri bulunur. Genellikle alüminyum ağırlıklı olarak tercih edilir. 

Küpeşte aynı zamanda trabzan ya da korkuluk olarak da bilinir. 

 

Küpeşteler Ne kadar Dayanıklıdır?

Küpeştelerin dayanıklılığı küçümsenmeyecek derecededir. Ancak iyi montaj ve kaliteli üretim olması bu durumda büyük faktörlerdir. Bunun yanı sıra, (gerekiyorsa)bakımlarını da uygulayarak küpeşteler ilk günkü gibi kullanılabilir ve size uzun yıllar eşlik edebilir. 

 

En Çok Hangi Küpeşte Tercih Ediliyor?

Küpeştelerin tercih edilmeleri konusunda en önemli etkenlerden bir tanesi, yapının genel tasarımıdır. Daha çok tasarıma uygun ve birbirini tamamlayacak şekilde modeller tercih edilir. Günümüzde tür olarak en çok alüminyum küpeşteler tercih edilmektedir. Nedeni ise farklı görüntülere sahip olma avantajlarına sahip olmalarıdır (mesela camlarla birlikle kullanımı.) Bu avantajları, bir çok yapı tasarımıyla uyumlu olmalarını sağlıyor. Ayrıca dayanıklılık konusunda da gayet başarılı olmaları, tercih edilme nedenlerinin başında gelir.

Alüminyum Küpeştelerin Avantajları ve Dezavantajları

İlk sırada gelen avantajlarından bir tanesi temizlenmeleridir. Tasarımları sebebiyle kolay temizlik imkanı sunarlar. Ayrıca sağlam bir montaj işleminden sonra gerçekten dayanıklıdırlar. Bir diğer büyük avantajı ise tamamen alüminyumdan oluştukları için kolay kolay paslanmamalarıdır. Bu da alüminyum korkulukların size uzunca bir zaman görüntüsünden bir şey kaybetmeden eşlik edebileceği anlamına geliyor.

Dezavantajından bahsedecek olursak; çoğu malzeme ve eşya gibi hor kullanmaya pek elverişli değildir ve dikkat edilmez ise zamanla kirlenmeye bağlı lekelenmeler veya parlaklığında solmalar meydana gelebilir.

 

İLETİŞİM

ADRES:
Ceyhan Yolu Üzeri (Asri Mezarlık Yanı) Dedekorkut Mah. 841 sok. No: 65 Yureğir ADANA

TELEFON:
0322 323 13 13

CEP TELEFONU:
0533 598 69 67

E-POSTA:

info@osmanoglumermer.com

Bağlantılar